VOLGEN:DELEN:
 
12 juli 2014

Museumritten voor 150 jaar tram in Den Haag

Na de grote tramoptocht van 5 juli ging het jubileumfeest voor 150 jaar tram in Den Haag op zaterdag 12 juli 2014 verder. Er reden drie historische tramlijnen die geheel werden geëxploiteerd met historisch materieel. In totaal er reden 12 historische trams en tramstellen.
Ditmaal waren de trams wel toegankelijk voor het publiek, voor € 2 kon men een ritje meemaken.
   
Tussen Statenkwartier en station CS reed lijn 10 met o.a. Ombouwer 77. Deze maakte zijn debuut in de reizigersdienst, nadat die de afgelopen jaren door de Tramweg Stichting teruggebouwd is uit bovenleidingaanhangwagen H42.

   
Over de Scheveningseweg reed de historische lijn 8 met o.a. de 826, 58 en het stel 57+118.

PCCs bepaalden het beeld op lijn 14 die reed tussen Scheveningen Noorderstrand en CS via de route van lijn 9. Hier kon men de 1165, 1304 en partytram 1302 tegenkomen. De 215 hield de PCCs gezelschap.

Rond CS waar de lijnen 10 en 14 elkaar tegenkwamen was het soms een drukte van belang met historisch materieel.

   
Lijn 8 reed niet via CS, maar volgde het Spui en keerde bij Hollands Spoor via de Oranjelaan.
5 juli 2014

Jubileumoptocht 150 jaar tram in Den Haag

Op zaterdag 5 juli vond de grote tramoptocht plaats ter gelegenheid van 150 jaar tram in Den Haag.
   
  Bekijk de gehele fotoserie van de tramoptocht!  
5 juli 2014

5003 arriveert in Den Haag

In de nacht van 4 op 5 juli is de 5003 als eerste Avenio in Den Haag aangekomen. De tram werd onder grote belangstelling van de oplegger afgeladen op de Loosduinsekade nabij de Monstersestraat. Op 5 juli staat de tram ter bezichtiging bij de Grote Kerk.
29 juni 2014

3037 wordt jubileumtram

Op 28 juni werd de 3037 beplakt met een totaalbestickering ter gelegenheid van 150 jaar tram in Den Haag. De Plastic Heroes reclame
die op de 3037 zat was twee dagen eerder verwijderd.

De 3037 heeft leuke historische foto's, maar helaas zitten ze op de schortplaten waardoor ze onvoldoende opvallen. Andere foto's daarentegen zijn heel groot.

De 3037 begint hier en daar wat verveloos te worden, waarbij er een blauwe kleur tevoorschijn komt. Dit was de basiskleur van de Wereldhave reclame; in 1998 is de 3037 met deze kleur de midlife-revisie ingegaan.
23 juni 2014

Noodspoor Schenkkade

Op de Laan van NOI bij de brug over de Schenkkade die momenteel vervangen wordt, wordt een noodspoor aangelegd voor lijn 2. Zodra het spoor richting Voorburg gereed is, zal dit gebruikt gaan worden door de trams richting centrum, zodat de helft van de brug waar de trams nu nog rijden vervangen kan worden.

Uit het ontbreken van wissels blijkt dat de trams richting centrum weliswaar linkerspoor gaan rijden, maar dat er geen sprake is van enkelspoor rijden. De trams richting Voorburg blijven het rondje om het station rijden.
21 juni 2014

Presentatie Avenio 5001

Met enige vertraging: de foto's van de officiële presentatie van de Avenio in het Duitse Wildenrath. Op 22 mei 2014 was daar de officiële presentatie van de 5001 aan HTM-directie, locale Haagse bestuurders en vertegenwoordigers van reizigersorganisaties.

10 juni 2014

Eindpunt Fahrenheitstraat

Op de kruising Laan van Meerdervoort / Fahrenheitstraat wordt een tijdelijk keerspoor aangelegd voor RandstadRail lijn 3. Daarmee wordt de route van RR3 zoveel mogelijk weer hersteld, zodat gedurende de vervanging van de Valkenboskadebrug de reizigers niet meer per bus naar de halte MCH Westeinde hoeven te reizen. Zodra de trams over de nieuwe brug kunnen rijden wordt het keerspoor weer verwijderd. Naar verwachting zal dit in het weekend van 30 en 31 augustus zijn.
9 juni 2014

Omleidingen

De brug over de Valkenboskade in de Laan van Meerdervoort wordt vervangen. Dit heeft grote gevolgen voor het tramverkeer ter plaatse: de lijnen 3 en 12 kunnen niet passeren naar resp. Loosduinen en Duindorp, en de remise Lijsterbesstraat ligt geïsoleerd van de rest van het tramnet. Er zijn meerdere omleidingen ingesteld om de reizigers toch te kunnen vervoeren.
Aan de kant van Loosduinen wordt met 4 Citadissen een eilandbedrijf gereden tussen Loosduinen en de halte Goudenregenstraat. Vanaf de Goudenregenstraat wordt over verkeerd spoor terug gereden tot bij de remise, waarna via een ingewikkelde rangeerbeweging waar een hulpbestuurder aan te pas komt weer over normaal spoor naar Loosduinen gereden wordt. De reizigers moeten lopend naar de halte Fahrenheitstraat, van waar zij met bus 63 naar MCH Westeinde kunnen, waar overgestapt kan worden op lijn 3 naar Zoetermeer.
Op 16 juni zal een tijdelijk keerspoorbij de Fahrenheitstraat in gebruik genomen worden, zodat lijn 3 vanuit Zoetermeer daar kan keren, en de lastige overstap met bus 63 komt te vervallen.

Lijn 12 rijdt geheel niet. Tussen Duindorp en de Kamperfoeliestraat ('s avonds en in het weekend de Monstersestraat) pendelt bus 82. Aldaar kunnen de reizigers overstappen op de tijdelijke tramlijn 20, die vanaf de driehoek Thorbeckelaan via de Monstersestraat naar station HS rijdt. Merk op dat op de haltebordjes een nieuw materieeltype geïntroduceerd wordt: de GTL-4...
   

   
Van de Valkenboskadebrug is intussen weinig meer over. Ten behoeve van voetgangers, fietsers en fotografen zijn noodbruggen aangelegd, hoewel niet iedereen daar gebruik van maakt.

Van de buitendienststelling van het traject MCH Westeinde-Fahrenheitsrtaat van lijn 3 wordt gebruik gemaakt om de bogen van lijn 3 bij de Koningin Emmakade / Waldeck Pyrmontkade te vervangen. Sinds die daar in december 2003 aangelegd werden zijn ze nogal versleten.
Lijn 11 die al geruime tijd omrijdt over de Koningin Emmakade kan daar nu ook niet rijden en gaat lijn 17 achterna.
2 juni 2014

Avenio 5001

Onderstaande foto's van de bouw van o.a. de 5001 zijn gemaakt op 31 januari 2014 in de fabriek in Wenen.

Voordat de 5001 naar Den Haag komt, wordt die eerst uitgebreid beproefd op de testbaan in Wildenrath (D).
Hier zien we de eerste Haagse Avenio op 23 mei 2014 tijdens een testrit.

Het interieur van testvoertuig 5001 is helemaal compleet.

Lees meer over het nieuwe Haagse materieel in het Dossier Avenio

2 juni 2014

Nieuwe totaalreclame op RandstadRail

   
Op zondag 1 juni 2014 werd Citadis 4025 voorzien van totaalreclame voor Cuba.
Enkele jaren geleden had GTL 3011 ook al een Cuba-totaalreclame.
30 mei 2014

De haagsetrams.com Tramkalender

Met de haagsetrams.com Tramkalender heb je iedere maand een andere Haagse tram
als achtergrondje op je computer. Maar je kunt 'm natuurlijk ook printen en aan de muur hangen.

Download nu de kalender van juni!

25 mei 2014

Nieuwe verbindingsboog in Ypenburg

In de Haagse wijk Ypenburg is nabij de halte Plesmanlaan van lijn 15 een nieuwe verbindingsboog aangelegd. Tot nu toe konden de trams hier alleen linksaf richting Nootdorp; nu is er ook een mogelijkheid om rechtsaf te slaan om via het traject van lijn 19 naar Delft te rijden. Hiervan zal gebruik gemaakt worden als lijn 1 later dit jaar voor langere tijd gaat omrijden wegens de vervanging van de Hoornbrug.
   
     
   
7 mei 2014

Tailtrack Wouwermanstraat (vervolg)

Twee dagen nadat de eerste spoorsecties gelegd zijn liggen het grootste deel van het opstelspoor en de nieuwe hoofdsporen op hun plaats.
We maken weer een wandeling over het werkterrein.
   
  Vanaf het Put-viaduct komen we als eerste het wissel tegen waar het opstelspoor aansluit op het spoor richting station HS.  

   
  Even verderop liggen de wissels waar de sporen komende vanaf HS aansluiten op het opstelspoor.  

   
  Iets verder richting Wouwermanstraat zien we maar twee sporen; voor het nieuwe spoor richting HS moeten nog een hek en wat begroeiïng weggehaald worden.  

In het zicht van de halte Wouwermanstraat liggen de aansluitingen van het opstelspoor op beide hoofdsporen.
5 mei 2014

Tailtrack Wouwermanstraat

Op de Parallelweg tussen de Wouwermanstraat en het viaduct van De Put is begonnen met de aanleg van een opstelspoor of tailtrack. Het extra spoor is vooral bedoeld als opstel- en keerspoor voor de nieuwe Avenio-trams, maar ook een GTL kan hier even 'opzij' gezet worden. Onderstaande schematische weergave is afkomstig uit een document van de gemeente Den Haag. Op 5 mei werden de eerste sporen gelegd.

   
  Het nieuwe spoor sluit aan de Hollands Spoor zijde direct aan op het viaduct van De Put.
We zien hier het wissel waar opstelspoor en hoofdspoor richting HS samen komen.
 

   
  Alle oude infrastructuur wordt verwijderd, zoals ook deze bovenleidingmast met voedingspunt.  

  Het verwijderen van de begroeiïng langs het spoor gaat iets sneller dan onkruid wieden in de achtertuin...  

   
Een nieuw stuk hoofdspoor wordt op z'n plek getakeld.
   

   
  De andere kant van het opstelspoor wordt aangesloten op o.a. het roemruchte wissel 79 bij de halte Wouwermanstraat.  
5 mei 2014

Vervanging keerdriehoek Zuiderpark

Gedurende de buitendienststelling van de tramsporen op de Parallelweg en bij Hollands Spoor wordt ook elders gewerkt.
Op de Melis Stokelaan wordt het grootste deel van de keerdriehoek Zuiderpark vervangen.
   
   
4 mei 2014

Veteranentram

Ook in 2014 is er weer een Veteranentram. Op zondag 4 mei werd de 3075 in de remise Scheveningen voorzien van dit thema.

De stickers worden aangeleverd in lappen van 1 m2 Oeps, foutje in de stickers! Met wat creativiteit was het zo opgelost.

In de remise stonden ook twee bijzondere historische trams: Buitenlijner 58 en het onlangs uit Amsterdam teruggekeerde aanhangrijtuig 779.
4 mei 2014

Rit met Buitenlijner 58

Ter gelegenheid van de presentatie van het nieuwe boek 'De Buitenlijnen van de HTM' van Johan Blok werd op vrijdag 2 mei een rit gereden met de onlangs gerestaureerde Buitenlijner 58. De rit voerde van de remise Scheveningen naar de keerdriehoek Krakeelpolderweg in Delft en weer terug. Gerard van Buuren was mee en maakte deze foto's.
   
   
24 april 2014

Presentatie Tramrestaurant Hoftrammm

Onder grote belangstelling werd op 24 april in het HOVM het tramrestaurant Hoftrammm gepresenteerd.
De presentatie begon met enkele toespraakjes van HTM-directeur Jaap Bierman, wethouder Henk Kool en last but not least initiatiefnemer en gastheer Bobby van Galen. De tram was toen nog verborgen achter een groot gordijn.

   
Vervolgens werd afgeteld en met een gezamenlijke druk op de knop viel het gordijn en werd de tram zichtbaar. Daarna konden de aanwezigen een kijkje nemen in het nieuwe rijdende restaurant.

Het interieur van tramrestaurant Hoftrammm.

In de keuken trakteerde o.a. executive chef-kok Pierre Wind de bezoekers op lekkere hapjes.

   
In de tram zijn ook nog twee bijzondere zitplaatsen...

23 april 2014

Spoorvernieuwing op de Schedeldoekshaven

Op de Schedeldoekshaven worden sporen en wissels vervangen. Onderstaande foto's zijn gemaakt op 15 april 2014; exact 10 jaar eerder, op 16 en 17 april 2004 werden de nu vervangen sporen hier aangelegd. Bekijk de foto's uit 2004.

Blijkbaar is april Infra-maand, want 5 jaar geleden, in april 2009, werd de keerlus Madurodam aangelegd. Bekijk de foto's uit 2009.
20 april 2014

Alweer een nieuwe totaalreclame

De afgelopen tijd verscheen bijna iedere week een nieuwe totaalreclame op de Haagse rails. Op 19 april was de beurt aan de 3006 om bestickerd te worden voor Vroondaal, een woonwijk in aanbouw in de buurt van de Uithof.
   
   
15 april 2014

4051 wisselt totaalreclame

De totaalreclame voor Asta Casino op de 4051 is medio april verwijderd. Er voor in de plaats kwam een totaalreclame voor Tunesië.
11 april 2014

Finishing touches voor het tramrestaurant

Begin april werd de buitenzijde van tramrestaurant Hoftrammm voorzien van de finishing touches.
   
11 april 2014

Jubileumlogo's op GTL en RandstadRail

Ter gelegenheid van 150 jaar tram in Den Haag werden in de nacht van 3 op 4 april alle beschikbare GTL trams en RandstadRail voertuigen voorzien van speciale jublieumlogo's.
   
6 april 2014

Weer een nieuwe totaalreclame

Op 6 april werd voor de derde keer in drie weken een nieuwe totaalreclame geplakt. Ditmaal kreeg de 3125 reclame voor Lebara.
   
31 maart 2014

Nieuwe totaalreclame op de 3060

Zondag 30 maart werd de 3060 beplakt met een totaalreclame voor de NVM.
   
   
31 maart 2014

Midlife-revisie GTLs serie 3100

De midlife-revisie van de serie 3100 is nog in volle gang. In maart zijn de laatste twee wagens in behandeling genomen: de 3112 en de 3140. Beide wagens staan al langere tijd buiten dienst en hebben als onderdelenleverancier gediend voor de overige midlife-wagens. Zij worden nu weer gecompleteerd en rijvaardig gemaakt.

Een kijkje in en onder de 3112.

   
De 3140 is al wat verder gevorderd dan de 3112. De bestuurderscabine moet nog ingebouwd worden.
31 maart 2014

Het tramrestaurant

In de werkplaats Lijsterbesstraat wordt hard gewerkt aan het tramrestaurant. Eind maart 2014 zijn de interieurbouwers bezig in de 3035.
In de B-bak worden de uit eikenhouten bielzen gezaagde vloerplanken gelegd en de frames voor de banken gemonteerd.

De wanddelen worden op maat gezaagd en op hun plek gezet. In de C-bak wordt de keukenapparatuur geplaatst.

   
  3035? 3102? Rood? Bruin?
Hoftrammm!
Voorbeelden van het meubilair.  
26 maart 2014

Eerste Haagse Avenio verlaat de fabriek

De eerste Haagse Avenio-tram heeft de fabriek in Wenen verlaten. Het voertuig zal op de testbaan in Wildenrath (D) een uitgebreid testprogramma ondergaan. Hoewel de Avenio nog geen logo's en nummers heeft, valt aan te nemen dat het de 5001 betreft.
   
   
  Lees meer over het nieuwe Haagse materieel in het Dossier Avenio  
24 maart 2014

Nieuwe reclametram

Sinds 24 maart is Den Haag weer een reclametram rijker. Het betreft de 3037 die reclame maakt voor Plastic Heroes, een bedrijf dat plastic huishoudafval inzamelt.

De 3037 was een dag eerder met deze reclame beplakt.


22 maart 2014

NSS 2014 en de tram

De NSS 2014 conferentie zorgt in Den Haag voor extreme veiligheidsmaatregelen rondom het World Forum gebouw.
In de aanloop naar de top rijden de trams in het Statenkwartier nog normaal, maar het levert wel bijzondere beelden op.
Het gebied rondom het World Forum en het Museon is hermetisch afgesloten.

   
Op de vlak achter het World Forum gelegen Eisenhowerlaan ligt de trambaan binnen het afgezette gebied. Op de sporen is door Defensie
het zgn. MLC-70 wegenmatsysteem neergelegd, zodat daar met zwaar materieel gereden kan worden.

Op de kruising Scheveningseweg / Johan de Wittlaan is zeer beperkt verkeer mogelijk. De tram kan er oversteken.

Tenslotte nog een sfeerimpressie uit de omgeving van het World Forum
21 maart 2014

PCC-rit voor Op de Rails

Op zaterdag 15 maart was er voor een klein gezelschap een rit met museummaterieel ter gelegenheid van de 1000e editie van het blad
Op de Rails. Natuurlijk moest een PCC uit de serie 1000 daar deel van uitmaken. Tijdens de rit werden meerdere eindpunten bezocht.
De rit voerde eerst vanaf Hollands Spoor naar Vrederust. Vervolgens ging het naar de keerdriehoek Zuiderpark, waarna koers gezet werd richting Wateringen. De volgende stop was de keerdriehoek Volmerlaan, waar overgestapt werd in de 1304.
Met de 1304 werd naar de keerdriehoek bij 's-Gravenmade gereden. Van daar naar het eindpunt Voorburg Station, dat sinds het verdwijnen van lijn 10 nogal veranderd is: de vijver is weg en er staat een nieuw eindpunthuisje. Een bezoekje aan het strand-eindpunt Scheveningen Haven mocht natuurlijk niet ontbreken. Na een laatste stop aan het Noorderstrand eindigde de rit waar die begon: bij station HS.
13 maart 2014

20 extra Avenio trams voor Den Haag

De Siemens-divisie Rail Systems gaat twintig extra trams van het type Avenio voor het vervoersbedrijf HTM in Den Haag bouwen. De waarde van de opdracht bedraagt € 55 miljoen. Eind 2011 kreeg Siemens al de opdracht voor 40 voertuigen, waarbij een optie voor meer Avenio’s was overeengekomen. Het aanvullende contract is op 13 maart 2014 in Den Haag getekend. De eerste Avenio wordt medio 2014 in Den Haag verwacht.

De productie van de Avenio in Wenen is in volle gang. De eerste voertuigen zullen naar verwachting deze zomer worden uitgeleverd, nadat er eerst uitgebreide rijtesten worden uitgevoerd op de Siemens-testbaan in het Duitse Wildenrath. Elke Avenio voor Den Haag is 35 meter lang en biedt 70 zit- en 168 staplaatsen. De tramtoegang en het gangpad hebben geen treden, aangezien de Avenio een 100 procent lage vloer tram is. De trams zullen worden ingezet op de lijnen 1, 9, 11, 15 en 17. Lees meer over de Avenio in Dossier Avenio.

15 februari 2014

Nieuwe totaalreclame op de 3120

De 3120 heeft een nieuwe totaalreclame voor Marks & Spencer. Het is niet de eerste maal dat dit warenhuis een totaalreclame heeft:
in 1992 hadden de 3091 en 3078 met hun groene Marks & Spencer uiterlijk de eerste totaalreclames ooit in Den Haag.
   
7 februari 2014

Tramrails in de Grote Marktstraat?

Een argeloze voorbijganger zou zomaar kunnen denken dat er weer tramrails gelegd wordt in de Grote Marktstraat. Maar niets is minder waar. De Grote Marktstraat wordt opnieuw ingericht, deze keer echt, echt, definitief, en als onderdeel daarvan wordt de betonnen plaat waar de tramsporen op lagen opgegraven en verwijderd. Dus, tramliefhebbers, terug naar uw foto-albums...
31 januari 2014

Tramrestaurant krijgt kleur

   
  Vrijdag 31 januari 2014 werd de 3035 in de Hoftrammm kleur gespoten.  
   
UPDATE: 20 januari 2014

Verbouwing 3035 begonnen

De verbouwing van de 3035 tot tramrestaurant is begonnen. Onderstaande foto's werden gemaakt op 15 januari 2014.

Links: op 20 januari zien we dat alle ruiten verwijderd zijn en het plaatwerk rond de raamopeningen geconserveerd wordt. Het gehele interieur inclusief de verwarmingsgoten is verwijderd. De tredebakken worden ook ter conservering verwijderd.
10 januari 2014

Het tramrestaurant komt er!

De financiering is rond, dus het tramrestaurant komt er!

Haagsetrams.com feliciteert initiatiefnemer Bobby van Galen van harte met dit succes.

31 december 2013

Jaaroverzicht 2013

In 2013 is er weer veel gebeurd op tramgebied.
Er waren langdurige omleidingen, GTLs werden afgevoerd, andere GTLs werden gemoderniseerd, in Leidschendam werd een eindpunt omgebouwd, nieuwe pekeltrams verschenen en natuurlijk ontspoorde er wel eens een tram.

Beleef het voorbije tramjaar nog eens met het Jaaroverzicht 2013 met daarin alle fotoreportages die het afgelopen jaar op haagsetrams.com verschenen. Veel kijkplezier.