Dossier Hollands Spoor 2017

Het Stationsplein heeft in de loop der tijd al heel wat herinrichtingen meegemaakt. De komst van de nieuwe lagevloer stadstrams was aanleiding om de tramhaltes voor Hollands Spoor grondig te herzien. De eerste plannen daarvoor dateren al uit 2012, maar pas in 2017 ging de herinrichting van start. Het project wordt gecombineerd met een bouwproject waarmee de tunnel in het station wordt doorgetrokken naar de Waldorpstraat en het station daar een extra ingang krijgt aan de kant van de Haagse Hogeschool.

Hoe het gaat worden

Het Stationsplein wordt geheel opnieuw ingericht. Aan de hand van artist impressions en een sporenplan zie je hoe het plein er vanaf december uit zal zien en hoe de trams er gaan rijden.

Foto's

Gedurende de werkzaamheden op het Stationsplein zullen in dit dossier regelmatig nieuwe foto's gepubliceerd worden. Bekijk hier de fotoseries.

Documenten

Download hier diverse documenten die met dit project te maken hebben. O.a. ontwerpstudies en aanbestedingsdocumenten zijn hier te vinden.